Over mij

Ik ben geboren in 1955 en ik heb mijn hele leven gehouden van leren, ontwikkelen en ontdekken.

Training en begeleiding zijn een rode draad in mijn carrière. Inhoudelijk is mijn werk over de jaren verschoven van communicatie- naar trainersvaardigheden, en van daar naar persoonlijke ontwikkeling en coaching.

Van 1973 tot 1983 werkte ik achtereenvolgens als communicatietrainer voor een journalistenopleiding en een commercieel trainingsbureau. Tussen 1984-2000 was ik trainingscoördinator en –adviseur, eerst bij Amnesty International en daarna tien jaar in het internationale bedrijfsleven. Ik werkte in Afrika en Zuidoost-Azië op ontwikkelingsprojecten van de Wereldbank en andere ontwikkelingsorganisaties.

Met die levenservaring heb ik mijn werkrichting heroverwogen en gekozen voor zelfstandige beroepsuitoefening. Ik heb mij eerst ontwikkeld tot lichaamsgericht therapeut en daarin een aantal jaren een praktijk gehad in Amsterdam. De volgende stap was mijn opleiding tot coach bij het Coaches Training Institute (CTI) en bij Management and Motivation Services (MMS) van Chérie Carter Scott, de grondlegster van coaching in de Verenigde Staten. Ik ben PCC-gecertificeerd door de International Coach Federation (ICF) en werk volgens hun ethische richtlijnen. In 2017  volgde ik een opleiding tot mentor coach bij Damian Goldvarg, voormalig CEO van de International Coach Federation.

Verder heb ik een aantal trainingen gevolgd op het gebied van Rationeel Emotieve Therapie (RET), Voice Dialogue, Mindfulness en Organization and Relationships Systems Coaching (ORSC).

In mijn coaching put ik uit alles wat ik geleerd heb in mijn opleidingen en uit mijn rijke persoonlijke ervaringen.

Opdrachtgevers

Ik werk internationaal voor verschillende opdrachtgevers: 

– SUAS, 

– MMS Coach Training (Amsterdam, Bangkok), 

– Erasmus Universiteit, 

– INW Holding, 

– Cybele Consulting (UK), 

– Adventure for Thought (Polen).